Programul Bucharest Powered by People pleacă de la viziunea Fundației Comunitare București despre oraș, aceea că Bucureștiul poate deveni un loc în care să te bucuri să trăiești, în care oamenilor le pasă unora de alții și tuturor de oraș. Pentru că, oricât de urât, de greu de dezvoltat sau de prost administrat ar fi un oraș, dacă poate fi salvat, el va fi salvat de încăpățânarea unor lideri informali, implicați în comunitate. Cu condiția ca ei să aibă acces la resurse și să fie încurajați să nu renunțe.

Bucharest Powered by People este un incubator al rețelei de oameni cu inițiativă din București. Creăm un spațiu sigur, pentru ca ei să crească și să se crească unul pe altul. Vrem să le luăm o parte din griji, pentru ca ei să se concentreze pe misiune, nu pe ziua de mâine. Să îi ținem aproape, într-o rețea de oameni care simt că aparțin de oraș și de comunitate.

Am dezvoltat programul pilot pe doi piloni:

  • Community Talks – o serie de întâlniri și discuții pe teme legate de creșterea personală și organizațională
  • Supercharger – un program de învățare și networking, însoțit de micro-granturi

Participantul la programul Bucharest Powered by People are deja cel puțin o inițiativă pusă în practică. Face parte dintr-o organizație sau grup de inițiativă care lucrează la firul ierbii, pentru dezvoltarea comunității din care face parte, fie că este vorba despre comunitate locală, de interese sau de identitate.. Poate să fie obosit, dar nu renunță. Are spirit antreprenorial și este interesat (și) de construcție.

Termenul limită pentru aplicații este 23 iunie 2019, ora 23:59.

Mai multe detalii aici: https://fundatiacomunitarabucuresti.ro/proiect/bucharest-powered-by-people/