Fondul European de Investiţii (FEI) şi grupul ProCredit oferă încă 800 mil. euro adiţional pentru întreprinderile mici şi mijlocii inovatoare (IMM-uri), după doi ani de la alocarea iniţială, susţinerea financiară ajungând la un total de 1,62 mld. euro pentru companii din unsprezece ţări.

Suportul financiar oferit de FEI este acum disponibil prin intermediul băncilor ProCredit în sud-estul şi estul Europei şi se adresează companiilor ce utilizează tehnologii inovaoare şi producătorilor din una din cele unsprezece ţări respectiv România, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Georgia, Germania, Grecia, Republica Moldova, Republica Macedonia de Nord, Serbia şi Ucraina). Până în prezent, colaborarea cu ProCredit a dus la finanţarea a aproximativ 2,000 de IMM-uri inovative, predominant în sectoarele de producţie şi comerţ.

Sursa: https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/procredit-bank-impreuna-cu-fondul-european-de-investitii-dubleaza-suportul-oferit-companiilor-inovatoare-cu-inca-800-mil-euro-18237898