Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a redus de săptămana trecută comisionul de garantare perceput beneficiarilor programului START-up Nation, la 1,95% din valoarea creditului.

“Reducerea costurilor de finantare reprezinta unul dintre importantele deziderate ale IMM-urilor in accesarea surselor de finantare. Asadar, am reevaluat riscul asociat acordarii garantiilor in cadrul Programului START-up Nation si, pentru a oferi un raspuns adecvat cerintelor specifice ale partenerilor nostri, am ajustat costurile practicate tocmai pentru a crea premisele unei facilitari a accesului la creditare. “a declarat Gheorghe Lapadat-Director general FNGCIMM.

Fondul este unul dintre principalii parteneri ai programului Start-Up Nation, oferind un produs de garantare dedicat pentru creditele punte acordate de CEC Bank şi Banca Transilvania. În cadrul programului, obligatiile de rambursare sunt garantate în proporţie de maxim 80%.

Mai multe detalii pe https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/comisionul-de-garantare-perceput-beneficiarilor-programului-start-up-nation-a-fost-redus-la-1-95-din-valoarea-creditului-18254237