Influencerii și Social Media sunt două realități care poate nu te interesează personal. Dar dacă joci un business pe care vrei să îl extinzi, ai nevoie de maeștri ai social media, de oameni care se pricep să aducă prestigiu și imagine bună companiei tale. Cum să gestionăm universul social media în vânzări, sau în creșterea brandului companiei? – aceasta a fost dilema centrală din cadrul workshopului Social Influence din cadrul Cluj Business Days, iar patru specialiști de vârf în social media au analizat pentru participanți mai multe dileme.

Călin Biriș, Senior Partner & Digital Director, Loopaa, Loopaa Marcom, a spus că prezența în Social Media pentru o companie ar trebui să fie o bătaie pe termen lung. Un clasament al utilizatorilor de rețele sociale în România arată cam așa:

  • YouTube – peste 11.000.000 de utilizatori;
  • Facebook – 11.000.000 de utilizatori;
  • Linkedin – 4.000.000 de utilizatori;
  • Instagram – 3.400.000 de utilizatori;
  • TPU.ro – 3.300.000 de utilizatori;
  • Twitter – 19.500 de utilizatori;
  • Blogosferă – 6.000.

Așa că, dacă vrei prezență în social media și mai vrei să investești, trebuie să îți faci canal de youtube și să gândești un conținut video. Dacă investești în Facebook, atunci măsoară bine costurile și timpul petrecut acolo.

Cristian China-Birta, antreprenor online, fondator Kooperatova 2.0, a încercat să răspundă la două întrebări. Prima: este social media un canal potrivit pentru business? Și a doua: cum să construiesc o campanie social media plină de conținut? Cristian a oferit câteva exemple practice în stilul caracteristic și a îndemnat ca, înainte de toate, o companie să facă partea de prevenție și să urmărească linkurile din google. Adică înainte de a investi, ai grijă să vezi dacă nu ai ceva de corectat în linkurile care apar pe motoarele de căutare. Apoi, oricine apelează la social media trebuie să aibă în vedere caracteristicile particulare ale social media, de exemplu este greșit să creadă cineva care vine din zona televiziunii că dacă va fi prezent în social media, automat va avea parte de creștere a cifrelor.

Citește mai multe pe: https://www.businessdays.ro/blog/evenimente/cum-sa-gestionezi-social-influence-in-business-cjbd2019