„Piața” de Hub-uri (spații de co-working) deschise antreprenorilor și angajaților companiilor devine din ce în ce mai mare, atât în Capitală cât și la nivelul întregii țări, iar cu această dezvoltare vin și inițiative precum Central European Startup Awards, care premiază inovația și ideile bune, uneori chiar „out of the box”. Am stat de vorbă cu Oana Craioveanu, CEO & Co-founder Impact Hub Bucharest și cu Oana Groza, Project Manager, Central European Startup Awards, atât despre astfel de competiții cât și despre Hub-urile antreprenoriale din țară.

Suprafața spațiilor de co-working s-a dublat în București în ultimii ani, asta pentru ca în țară au început să intre și branduri internaționale.

„Antreprenorii români încep să înțeleagă din ce în ce mai bine avantajele spațiilor de co-working. La Impact Hub sunt doua straturi – unul de infrastructură, ce ai la dispoziție din punct de vedere al luminii naturale, birourilor perfect aranjate, practic logistica, și apoi dimensiunea de comunitate – interacțiunea dintre oameni. Sunt beneficii destul de intangibile, greu vizibile. Deseori reușești să inovezi, să evoluezi, tocmai pentru ca ești inspirat(ă) de oamenii din jurul tău!”, spune Oana Craioveanu.

Diversitatea comunității este foarte importantă, de asemenea. „Nu suntem dedicați unei singure industrii, deși și în cazul nostru, marea majoritate a celor 200 de membri vine din zona de IT”.

Începând din iulie 2019, Impact Hub Bucharest operează și în spațiile de la Universitate și Floreasca (în curând), odată cu fuziunea 3house.

Urmărește interviul pe https://www.wall-street.ro/articol/Companii/242544/dublu-interviu-impact-hub-spatiile-de-co-working-s-au-dublat-ne-extindem-si-noi.html