​Circa 47% dintre romanii emigrati vor să se întoarcă în țară, conform rezultatelor celui mai amplu studiu despre diaspora românească (1810 respondenti), comandat de RePatriot și realizat de Open-I Research. În 2017, 57% din români aveau această intenție. Din românii emigrați care vor să se întoarcă, 73% declară “Vrem să fim din nou Acasă”. Din cei 53% din românii emigrați care nu vor să se mai întoarcă în România, principalele motive invocate sunt corupția, viața politică actuală și mentalitatea.

„Dintre românii care nu vor să se întoarcă în țară (53% din românii emigrați), 83% declară că principalul motiv este corupția și 72% viața politică actuală. Dacă aceste probleme s-ar ameliora, împreună cu îmbunătățirea sistemului sanitar, sistemul educațional și reducerea birocrației, aceștia ar lua în considerare repatrierea”, a declarat Adina Nica, Managing Director Open-I Research.

Reprezentanții RePatriot – un proiect al Romanian Business Leaders – RBL au avut marți o întâlnire cu presa în care au prezentat activitățile desfășurate, rezultatele studiului anual despre Diaspora Românească precum și planurile din perioada următoare.

Mai multe pe: https://www.criteriulfinanciar.ro/2019/09/01/jumatate-dintre-romanii-emigrati-isi-doresc-sa-se-reintoarca-in-romania-dar-numarul-lor-e-cu-10-mai-mic-decat-in-2017-finante-banci/