9SOS este primul sistem privat integrat de telemedicină care oferă servicii de asistență și suport persoanelor afectate de COVID-19 și are asociat numărul de asistență 021.9789. Este o soluție complexă și completă care are funcțiuni de înscriere, triere, evaluare și monitorizare a celor afectați de COVID-19.

Costul serviciului este gratuit. Telekom este operatorul de telecomunicatii partener, apelul la 021.9789 nu are costuri suplimentare și poate fi efectuat de către orice cetățean român, din orice rețea fixă sau mobilă, de pe teritoriul României sau în afara granițelor.

Proiectul pornit la inițiativa a doi antreprenori români, Gabriel Aftenie si Marius Țapu, cu sprijinul și implicarea comunității Romanian Business Leaders (RBL) și răspunde apelului lansat de către Președintele României mediului de afaceri. Platforma construită propune o soluție care diminuează încărcarea sistemului medical: spitale, medici de familie, Direcții pentru Sănătate Publică (DSP) și Inspectoratului pentru Stări de Urgență (ISU), prin sistematizarea și automatizarea contactului cu persoane afectate de COVID-19, izolate sau aflate în carantină.

Mai multe pe: https://goodnews.info.ro/9sos-primul-sistem-privat-integrat-ce-ofera-asistenta-persoanelor-afectate-de-covid-19/