Marți, 16 noiembrie 2021, Ministerul Economiei a transmis primele decizii de acceptare de principiu la finantare, cu o pro-rata de 100%, firmelor eligibile care au aplicat la Schema de ajutoare de stat HoReCa.

De observat că, deși bugetul disponibil este de numai 1 miliard de lei (circa 200 de milioane de euro), mult sub nivelul total de 2,5 miliarde de lei (500 de milioane de euro) promis inițial de guvernanți. Aprobarea sumelor pro-rata de 100% este pentru contactare. Plățile se vor face însă, în prima fază, anul acesta, parțial. Potrivit unor surse dn minister, se vor plăti până la 45% din suma aprobată, anul acesta. Ulterior, pe bugetul de stat din anul viitor, aplicanții vor mai putea spera la restul de 55% din suma aprobată.

Trebuie menționat însă și numărul mic al solicitanților care s-au înscris, nivelul finanțării eligibile pe solicitant, precum și respingerile decise – toate acestea au condus la „economii” în bugetul schemei.

Citește mai multe pe: Schema HoReCa: Firmele primesc primele decizii de acceptare la finanțare, pentru granturi de 100% (startupcafe.ro)