Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ziua Diasporei Negrești-Oaș

august 16, 2019 @ 11:00 am - 2:00 pm

Primăria Orașului Negrești-Oaș organizează în premieră ”Ziua Diasporei – Negrești-Oaș este Acasă”. Evenimentul va avea loc vineri, 16 august 2019, de la ora 11.00, la Hotelul Poezia de la Luna Șeș și are scopul de a-i aduce mai aproape pe negreștenii care trăiesc în străinătate.

”În cadrul Conferinței, ne dorim să înțelegem care sunt măsurile pe care negreștenii care locuiesc în Diaspora le văd necesare pentru ca Negrești-Oaș să devină suficient de motivant în vederea întoarcerii românilor acasă, să asculte experiențele celor repatriați deja și să le prezinte tuturor oportunitățile locale. Antreprenorii prezenți vor avea posibilitatea de a prezenta oportunități de afaceri locale, de parteneriate, oportunități în turism și servicii, și oferte de angajare. Pe de altă parte, vor fi tratate subiecte specifice despre cum putem atrage românii din Diaspora mai aproape de localitatea natală. Vrem să aflăm care le sunt problemele, iar invitații prezenți le vor oferi punctual soluții”, a declarat primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

Din partea Repatriot-RBL va participa Gabriel Iștoc, Fondator B-Team și unul din liderii RePatriot, care va discuta despre oportunitățile de afaceri din România și inițiativele proiectului. În finalul Conferinței, Răzvan Cheregi – autorul romanului ”Imigrantul” – va lansa la Negrești-Oaș Campania „CUMPĂRĂ O CARTE, REPATRIAZĂ O FAMILIE!”. Scopul Campaniei este de a repatria familii de români care lucrează în străinătate prin oferirea unei burse de 10.000 EUR pentru înființarea unei afaceri noi în România.

Citește mai mult la: https://repatriot.ro/ziua-diasporei-negresti-oas-16-august-2019/

Details

Date:
august 16, 2019
Time:
11:00 am - 2:00 pm

Organizer

RePatriot

Venue

Hotelul Poezia – Luna Șes